Markten

Luchtvaart

 

Vanéflon aerospace market

 

Het gebruik van hoogwaardige plastics en kunststoffen op maat, is cruciaal in de bouw van moderne vliegtuigen om meerdere redenen. Eerst en vooral zijn het lichtgewicht materialen. In vergelijking met metalen alternatieven zijn ze tot tien keer lichter, wat een gevoelige toename betekent van de brandstofefficiëntie. Dit wordt nog verder versterkt door hun lage wrijvingscoëfficiënt. Hoogwaardige kunststoffen genieten van een hoge sterkte en een uitstekende chemische bestendigheid, twee belangrijke eigenschappen in de zware omstandigheden (verhoogde temperaturen, corrosieve brandstoffen …)  waar vliegtuigonderdelen aan blootgesteld worden.

Vanéflon heeft meer dan dertig jaar ervaring in de productie van hoogwaardige kunststoffen en technische polymeren zoals PEEK, polyimide, PCTFE en PTFE, plastics die men geregeld in vliegtuigen tegenkomt. Het levert onder meer back-up ringen, lagers, bussen, dynamische of statische afdichtingen en verspaande onderdelen van de hoogste kwaliteit aan constructeurs en toeleveranciers van de luchtvaartindustrie. De hoge kwaliteit die Vanéflon nastreeft in elke productiestap wordt vastgelegd en verzekerd in meetrapporten en certificaten:

 • ISO 9001:2015
 • 1 Certificate of Compliance
 • 2 Test report
 • 1 Inspection Certificate
 • FDA and 2002/72/EC Certificates

Automotive

 

Vanéflon automotive market

 

In automotive staan het verminderen van frictie en het verlagen van brandstofverbruik en emissies vandaag voorop. Hoogwaardige kunststoffen en technische polymeren winnen aan populariteit in deze industrie, omdat ze de slijtageweerstand verhogen en het gewicht van moderne wagens terugbrengen. In vergelijking met metalen alternatieven, genieten ze van uitstekende eigenschappen inzake chemische bestendigheid, wat garant staat voor een langer leven van de wagen. Ze laten zich bovendien flexibel integreren in componenten.

Vanéflon heeft meer dan dertig jaar ervaring in de productie van hoogwaardige kunststoffen en technische polymeren, zoals PA, POM, PTFE, PEEK … die vaak voorkomen in automotive productie. Het levert onder meer pakkingen en afdichtingen van de hoogste kwaliteit aan constructeurs en toeleveranciers van de automobielindustrie. De hoge kwaliteit die Vanéflon nastreeft in elke productiestap wordt vastgelegd en verzekerd in meetrapporten en certificaten:

 • ISO 9001:2015
 • 1 Certificate of Compliance
 • 2 Test report
 • 1 Inspection Certificate
 • FDA and 2002/72/EC Certificates

Voeding en drank

 

Vanéflon food industry

 

De hygiënische eigenschappen van materialen moeten in elke cm² van een voedingsfabriek voor ogen gehouden worden. Hoogwaardige kunststoffen en technische polymeren plukken de voordelen van zeer lage wrijvingscoëfficiënten, wat garant staat voor een glad en dus hygiënisch oppervlak. Dat maakt ze tot het materiaal bij uitstek voor toepassingen in de levensmiddelenindustrie. Fluorkoolstoffen zijn bovendien lichtgewichten en laten zich makkelijk verspanen, als perfecte alternatief voor metalen.

Vanéflon heeft meer dan dertig jaar ervaring in de productie van hoogwaardige kunststoffen en technische polymeren, zoals PTFE, PEEK … die vaak voorkomen in een voedingsverwerkende omgeving. De productie van de foodgrade kunststoffen gebeurt bij Vanéflon volgens de strengste eisen van voedingsreguleringen (FDA, EU, GB …). Vanéflon levert back-up ringen, lagers, compensatoren, bussen, gecoate schijven voor vlinderkleppen, dynamische en statische afdichtingen, Dynaflon O-ringen, pakkingen, gevoerde onderdelen, verspaande onderdelen, PTFE laminaat en zittingen van de hoogste kwaliteit aan constructeurs en toeleveranciers van de voedingsindustrie. De hoge kwaliteit die Vanéflon nastreeft in elke productiestap wordt vastgelegd en verzekerd in meetrapporten en certificaten:

 • ISO 9001:2015
 • 2.1 Certificate of Compliance
 • 2.2 Test report
 • 3.1 Inspection Certificate
 • FDA and 2002/72/EC Certificates
 • BAM
 • USP Class VI

Medische wetenschappen en biotechnologie

 

Vanéflon Medical Market

 

Producenten actief in de medische wereld en biotechnologie moeten de gezondheid van hu patiënten altijd op de eerste plaats zetten. Hoogwaardige kunststoffen en technische polymeren zijn dan een uitstekende keuze dankzij hun zuiverheid en niet-giftige, niet-allergene eigenschappen. Ze zijn het materiaal bij uitstek om innovatieve medische producten te ontwikkeling met een hoge graad van veiligheid en toegevoegde waarde.

Vanéflon heeft meer dan dertig jaar ervaring in de productie van hoogwaardige kunststoffen en technische polymeren, zoals PEEK, FEP, FAP, PTFE … die vaak voorkomen in medische wetenschappen en biotechnologie. De medical grade materialen die Vanéflon produceert zijn altijd vergezeld van de benodigde documentatie en een perfecte traceerbaarheid. Vanéflon levert back-up ringen, lagers, compensatoren, bussen, verspaande onderdelen, pakkingen, gevoerde onderdelen en zittingen van de hoogste kwaliteit aan constructeurs en toeleveranciers van de medische wereld en biotechnologie. De hoge kwaliteit die Vanéflon nastreeft in elke productiestap wordt vastgelegd en verzekerd in meetrapporten en certificaten:

 • ISO 9001:2015
 • 2.1 Certificate of Compliance
 • 2.2 Test report
 • 3.1 Inspection Certificate
 • FDA and 2002/72/EC Certificates
 • BAM
 • USP Class VI

Petrochemie

 

Vanéflon Petrochemical market

 

Hoge temperatuur, druk, mechanische sterkte en chemische bestendigheid zijn de uitdagingen waar materialen mee geconfronteerd worden in de petrochemische industrie. Hoogwaardige kunststoffen en technische polymeren bieden deze uitdagingen vastberaden het hoofd, dankzij hun lage wrijvingscoëfficiënt, uitstekende chemische resistentie en brede temperatuur- en drukbereik. De juiste keuze van kunststof zal de algemene slijtageweerstand bevorderen, de efficiëntie verhogen en resulteren in een langer productleven en een lagere TCO.

Vanéflon heeft meer dan dertig jaar ervaring in de productie van hoogwaardige kunststoffen en technische polymeren, zoals PA, PEEK, polyimide, PTFE … die vaak voorkomen in petrochemische productie. Het levert back-up ringen, lagers, compensatoren, bussen, gecoate schijven voor vlinderkleppen, dynamische en statische afdichtingen, pakkingen, gevoerde onderdelen, verspaande onderdelen, PTFE laminaten en zitting van de hoogste kwaliteit aan constructeurs en toeleveranciers van de petrochemische industrie. De hoge kwaliteit die Vanéflon nastreeft in elke productiestap wordt vastgelegd en verzekerd in meetrapporten en certificaten:

 • -ISO 9001:2015
 •  2.1 Certificate of Compliance
 •  2.2 Test report
 •  3.1 Inspection Certificate

Olie en Gas

 

Vanéflon_oil_gas market

 

Omstandigheden in de olie- en gasindustrie kunnen variëren van de hitte van een woestijn of de kilte van een diepe oceaan. Hoogwaardige kunststoffen en technische polymeren bieden het antwoord op de uitdagingen waar componenten mee geconfronteerd worden onder deze werkomstandigheden. Bovendien kunnen ze beter weerstaan aan de hogere temperaturen en drukken in chemisch agressieve milieus dan metalen. Bedrijven actief in deze industrie zoeken naar gewichtsbesparing, druk-, corrosie-, en temperatuurbestendigheid, thermische ontkoppeling en minimale geluidsemissies. Dat is wat hoogwaardige kunststoffen afleveren dankzij hun uitstekende sterkte, stijfheid en dimensionele stabiliteit

Vanéflon heeft meer dan dertig jaar ervaring in de productie van hoogwaardige kunststoffen en technische polymeren, zoals PA, PEEK, polyimide, PTFE … die vaak voorkomen in de olie- en gasindustrie. Het levert back-up ringen, lagers, compensatoren, bussen, gecoate schijven voor vlinderkleppen, dynamische en statische afdichtingen, pakkingen, gevoerde onderdelen, verspaande onderdelen, PTFE laminaten en zitting van de hoogste kwaliteit aan constructeurs en toeleveranciers van olie en gas. De hoge kwaliteit die Vanéflon nastreeft in elke productiestap wordt vastgelegd en verzekerd in meetrapporten en certificaten:

 • ISO 9001:2015
 • 2.1 Certificate of Compliance
 • 2.2 Test report
 • 3.1 Inspection Certificate